Viisuminhakumenettely

Vaihe 1 :


Diplomaatti- tai virkapassien haltijat, jotka ovat menossa Venäjälle virka-asioissa, ja virallisten valtuuskuntien jäsenet hakevat viisumia Venäjän suurlähetystöstä (Helsinki) tai konsulaatista (Turku, Lappeenranta tai Maarianhamina).


Vaihe 2 :


Varmista ennen hakemuksesi jättämistä, että olet ilmoittanut vierailusi tarkoituksen selkeästi. Venäjän viisumipalvelukeskusten tehtävänä on auttaa hakijoita viisumin hakemisen kaikissa vaiheissa, mutta ne eivät saa neuvoa tai opastaa hakijoita viisumiluokan valinnassa. Keskusten työ on pääasiassa hallinnollista, eivätkä ne vaikuta viisumipäätöksiin. Viisumipäätöksen tekee Venäjän suurlähetystö tai konsulaatti.


Vaihe 3 :


Lyhytaikaisista viisumeista on lisätietoja kohdassa Viisumityypit.


Vaihe 4 :


Eri maiden kansalaisille tarkoitetut viisumihakemukset ovat saatavilla tällä verkkosivustolla kohdassa Hakemuslomake. Täytä oman maasi kansalaisille tarkoitettu hakemus verkossa ja tulosta se. Venäjän viisumipalvelukeskus hyväksyy vain tällä sivustolla täytettyjä ja tältä sivustolta tulostettuja viisumihakemuslomakkeita. Viisumihakemusta ei voi toimittaa postitse.


Vaihe 5 :


Toimita tulostettu ja allekirjoitettu hakemuslomake liitteineen Venäjän viisumipalvelukeskukseen. Tulostettuun hakemukseen tehtyjä korjauksia ei hyväksytä. Viisumihakemuksen yhteydessä on aina suoritettava valittua viisumikategoriaa vastaava viisumimaksu.


Vaihe 6 :


Lue turvallisuusmääräykset ennen käyntiäsi Venäjän viisumipalvelukeskuksessa, suurlähetystössä tai konsulaatissa.

Vaihe 7 :


Kun käyt noutamassa passisi Venäjän viisumipalvelukeskuksesta, sinulta pyydetään hakemuksen jättämisen yhteydessä saamasi alkuperäinen kuitti. Kuitti on todiste passin luovuttamisesta. Ota kuitista tarvittaessa kopio omia arkistojasi varten.


Vaihe 8 :


Hakijan vastuulla on viisumia vastaanottaessaan tarkistaa viisumin kelvollisuus sen varmistamiseksi, että se kattaa pyydetyn ajanjakson, tarvittavien käyntien määrän ja että se on voimassa matkan tarkoitusta varten.


Edellinen Seuraava