Dobrodošli na veb lokaciju Centra za Prijavljivanje Viza za Norvešku. Ova veb stranica pruža informacije o tome kako se prijaviti za Šengensku vizu u Norveškoj ili dozvolu za boravak u Norveškoj. Ako sledite smernice na ovoj veb stranici, moći ćete da predate prijavu tačno s ispravnom dokumentacijom i na taj način izbegnete nepotrebna odlaganja. Ova veb stranica pruža detalje vezane za podnošenje vaše prijave i prikupljanje / isporuku pasoša zajedno sa ostalim informacijama koje Vam mogu biti korisne.

Important information icon
 • Obavezni negativan test na Covid-19 i karantin prilikom ulaska u Norvešku

  Usled širenja virusa Covid-19, norveška vlada usvojila je nove propise za ulazak u zemlju.

  Propisi se odnose na test na virus Covid-19 i karantin nakon ulaska u zemlju. Primena propisa počinje 9og Novembra 2020.

  Za pitanja koja se odnose na putovanje u Norvešku onih koji nisu državljani tokom pandemije, konsultujte Q&A stranicu Norveške imigracione direkcije: https://www.udi.no/en/about-the-corona-situation/currently-not-in-norway-questions-and-answers-for-nationals-outside-eueea/

  Molim Vas imajte na umu da svi koji putuju za Norvešku su u obavezi da budu obavešteni o svim pravilima za ulazak u zemlju.

 • Državni praznik/ Neradan dan
  VFS aplikacioni centar neće raditi u sredu 11 Novembra, u skladu sa državnim praznicima Republike Srbije.
 • Promena pravila za ulazak putnika u Norvešku

  Norveška je na pragu drugog talasa infekcije. Virus se brzo širi i mnogi okruzi imaju veliki broj zaraženih. S tim u vezi, Vlada Norveške predstavlja nove, nacionalne mere za kontrolu infekcije.

  06. Nov 2020

  Karantin i putovanja

 • Putnici sa radnim dozvolama koji su bili u području gde je nivo zaraze posebno visok tokom desetodnevnog perioda pre dolaska u Norvešku, više neće biti oslobođeni karantina, na osnovu testa za Covid 19 koji se radi jednom u tri dana, videti odeljak 6 c propisa za Covid 19. Usvojeno pravilo odlaska u karantin prilikom ulaska u Norvešku primenjivaće se na sve putnike sa radnim dozvolama koji dolaze iz rizičnih područja.
 • Za radnike koji mogu da koriste oslobađanje od karantina utvrđen u odeljku 6 c propisa za Covid 19, izvršene su sledeće izmene pravila: radnici kojima je dozvoljeno da rade moraju biti u karantinu tokom slobodnog vremena, moraju biti testirani na svaka tri dana i moraju imati obezbeđen smeštaj u zasebnim jednokrevetnim sobama za prvih 10 dana njihovog boravka u Norveškoj. Poslodavac mora da osigura uslove da je moguće održati socijalnu distancu za vreme karantina, tokom slobodnog vremena. Nema više izuzeća od karantina na ulasku u Norvešku, tokom slobodnog vremena.
 • Putnici iz “ crvenih” zemalja moraju sa sobom imati negativan test na Covid-19 prilikom ulaska u Norvešku. Test je validan samo ako je urađen u proteklih 72 sata. Ukoliko neko sa sobom nema traženi test, on/ona mogu biti odbijeni za ulazak u zemlju. Ovo pravilo se primenjuje od ponedeljka 9. Novembra.

  • Ovo pravilo se neće primenjivati na Norvežane, osobe koje borave u Norveškoj ili osobe u tranzitu,
  • Pravilo se ne primenjuje na one koji redovno dolaze iz Švedske ili Finske da bi radili,
  • Pravilo se primenjuje na zdravstvene radnke koji ulaze u Norvešku, a bili su van zemlje više od nedelju dana
  • Osobe na poslovima od vitalnog značaja za društvo mogu biti izuzeti kada je to neophodno da bi se izbegla opasnost po život i zdravlje
 • Osobe koje ulaze u Norvešku moraju imati prebivalište u zemlji, ili im poslodavac ili klijent mora pružiti garanciju o odgovarajućem mestu prebivalištu prilikom dolaska u Norvešku. Osobe, uključujući turiste i posetioce, koji nemaju svoje prebivalište ili poslodavca ili klijenta u Norveškoj, moraju boraviti u posebnom hotelu za karantin i moraju biti testirani tokom karantina. Ovo se takođe odnosi i na članove porodice koji dolaze u posetu svojim rođacima u Norveškoj. Norveški Direktorat za Zdravlje radi na tome kako ova pravila mogu biti predstavljena i primenjena. Do tada, granična kontrola će biti pojačana u skladu primenjivanja postojećih pravila..

  https://www.norway.no/en/turkey/norway-turkey/news-events/news2/changes-in-entry-regulations-for-travellers-to-norway/

 • Jos kategorija clanova porodice koji zive izvan EU/ EEA je dobilo dozvolu za ulazak u Norvešku

  Norveška vlada je objavila da će njihov ulazak biti omogućen od 21. Oktobra 2020.

  Kategorije su sledeće :

  • Deca i pastorci iznad 21 godine osoba koje imaju boravak u Norveškoj
  • Roditelji ili očuh/ maćeha čija su deca iznad 21 godine I imaju boravak u Norveškoj
  • Babe i dede, roditelji očuha/ maćehe osoba koje imaju boravak u Norveškoj
  • Unuci i usvojeni unuci osoba koji imaju boravak u Norveškoj
  • Ukoliko ste u zvaničnoj vezi, deca Vašeg partnera
  • Supružnici, registrovani partneri, deca norveških državljana, vanbračni partneri koji žive u insotranstvu i putuju u Norvešku zajedno sa državljaninom Norveške
  • EU/ EEA državljani I njihove porodice koji imaju boravak u zemljama van EU/ EEA.

  Procedura za dobijanje vize i ulazak u zemlju ostaje ista.

  Pročitaj saopštenje za javnost imigracione službe (UDI) https://www.udi.no/en/important-messages/more-family-members-who-live-outside-the-eueea-can-travel-to-norway/

  Za više informacija koje se tiču karantina, kontaktirajte Norveški Institut za javno zdravlje https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19/

 • Članovi porodice i dečko / devojka Norvežana sada mogu doći u Norvešku u posetu. Norveška se otvara za neke kategorije viza od 15.Jula

  Od 15.Jula Vlada dopušta ulazak stranih državljana iz zemalja izvan EU / EEA (koje se nazivaju državljanima trećih zemalja) koji imaju porodicu ili uspostavljene romantične veze u Norveškoj. Međutim, ne smeju se odobriti izuzeća od karantinskih obaveza ili uobičajenih odredbi Zakona o imigraciji.

  Ko se trenutno može prijaviti za Norvešku vizu

  Strani državljanin koji može dokumentirati boravište u karantinu u skladu s prvom odredbom pravila 5, Covid-19 i koji prema osobi gde će boraviti u Norveškoj ima jedan od sledećih odnosa:

  • Supružnik, registovani partner ili zajednički život
  • Dete ili usvojeno dete mlađe od 21 godine, s prebivalištem u Norveškoj
  • Roditelj ili očuh/maćeha detetu mlađem od 21 godine koji boravi u Norveškoj
  • Dečko / djevojka koji su u vezi najmanje devet meseci. Od stranaka se traži da se fizički upoznaju. Osoba koja živi u Norveškoj mora podneti samo-izjavu koju partner treba priložiti po dolasku u Norvešku, potvrđujući da su ispunjena dva uslova. Kopija obrasca dostavlja se zajedno sa zahtevom za vizu.

  Obrazac možete pronaći ovde: https://www.udi.no/globalassets/global/aktuelt/korona/solemn-declaration-on-relationship.pdf

  Za detaljnije informacije o novoj regulativi pogledajte ovde:

  https://www.udi.no/en/important-messages/endring-i-innreiseregler-fra-15.-juli/

  Gde i kako se prijaviti

  Od ponedjeljka 20. Jula moguće je podnijeti zahtjev za vizu u VFS Global-u za gore navedenu kategoriju podnositelja zahteva. Imajte na umu da se zahtev za vizu mora predati u jednom od naših VFS Global centara za prijavu. Obavezna je rezervacija termina. Zbog pandemije Covid 19, nisu otvoreni svi aplikacijski centri VFS (Baku) i nisu svi aplikativni centri otvoreni svakog dana. (VFS Ankara i VFS Istanbul otvoreni su sredom i petkom, VFS Izmir i VFS Antalya otvoreni su sredom). Naći ćete više informacija o svim VFS aplikacijskim centrima na našoj web stranici:

  https://www.norway.no/en/turkey/services-info/visitors-visa-res-permit/

  Važnost dokumentacije:

  Imajte na umu da su svi regularni zahtjevi za izdavanje viza važeći. Svi zahtevi za dokumentaciju dostupni su na web stranicama VFS-a. Osim toga, prilikom predaje prijave u VFS, morate dokazati da se nalazite u jednoj od gore navedenih kategorija. Ako ne, VFS je upućen da odbije vašu prijavu.

  Za ažurirane propise i upute UDI, pogledajte ovde (samo na norveškom):

  https://www.udiregelverk.no/rettskilder/udi-retningslinjer/udi-2020-009/

  https://www.udiregelverk.no/rettskilder/udi-retningslinjer/udi-2020-008/

  https://www.udiregelverk.no/rettskilder/udi-retningslinjer/udi-2020-011/

 • VFS Norveški Aplikacioni centar u Beogradu/ Srbija se ponovo otvara

  Počeći od 01.07.2020. klijenti mogu da podnose aplikacije za radne i boravišne dozvole u VFS Norveškom Aplikacionom centru u Beogradu / Srbija, Omladinskih Brigada 88. Molimo Vas imajte na umu da aplikacije za C-vizu ne mogu da se podnose do dalnjeg. Takođe imajte na umu da je zakazivanje sastanka za podnošenje aplikacije obavezno.

  Vaša bezbednost je naš prioritet. Kao mera predostrožnosti, klijenti koji posećuju Aplikacioni centar, se savetuju da nose maske za lice i zaštitne rukavice. Klijentima koji pokazuju simptome specifične za COVID 19, uključujući povećanu telesnu temperaturu (iznad 38°C), kašalj i poteškoće prilikom disanja biće dozvoljeno da promene njihov termin za podnošenje zahteva, za drugi dan i biće im savetovano da potraže lekarski savet u najbližoj zdrastvenoj ustanovi po njihovom izboru.

  Pored navedenih sigurnosnih mera , molimo Vas imajte na umu da :

  1. Samo određeni broj klijenata je dozvoljen u Aplikacionom centru u isto vreme .
  2. Klijenti moraju da drže rastojanje od 2 m

  Hvala na razumevanju

 • Čuvajte se lažnih prijava za posao. Za više detalja kliknite ovde

Onlajn portal za vizne prijave

Klikni ovde

Pregled naknada za vize

Klikni ovde

Zakaži sastanak

Schedule an appointment icon

Zakaži sastanak u Centru za podnošenje zahteva za vizu

Klikni ovde

Prati svoju prijavu

Track your application icon

Ako ste već predali Vaš zahtev u Centar za podnošenje zahteva za vizu, saznajte status Vaše prijave.


Klikni ovde

Generalne informacije

Norveški centar za podnošenje prijave za vizu

Pronađite Vama najbliži Centar za podnošenje zahteva za vizu. Izaberite Vaš grad ispod.

Vesti i obaveštenja

Obavezni negativan test na Covid-19...

Published on 11 November 2020

Promena pravila za ulazak putnika u Norvešku ...

Published on 07 November 2020

Pročitaj više