Dobrodošli na veb lokaciju Centra za Prijavljivanje Viza za Norvešku. Ova veb stranica pruža informacije o tome kako se prijaviti za Šengensku vizu u Norveškoj ili dozvolu za boravak u Norveškoj. Ako sledite smernice na ovoj veb stranici, moći ćete da predate prijavu tačno s ispravnom dokumentacijom i na taj način izbegnete nepotrebna odlaganja. Ova veb stranica pruža detalje vezane za podnošenje vaše prijave i prikupljanje / isporuku pasoša zajedno sa ostalim informacijama koje Vam mogu biti korisne.

Important information icon
 • VFS Norveški Aplikacioni centar u Beogradu/ Srbija se ponovo otvara

  Počeći od 01.07.2020. klijenti mogu da podnose aplikacije za radne i boravišne dozvole u VFS Norveškom Aplikacionom centru u Beogradu / Srbija, Omladinskih Brigada 88. Molimo Vas imajte na umu da aplikacije za C-vizu ne mogu da se podnose do dalnjeg. Takođe imajte na umu da je zakazivanje sastanka za podnošenje aplikacije obavezno.

  Vaša bezbednost je naš prioritet. Kao mera predostrožnosti, klijenti koji posećuju Aplikacioni centar, se savetuju da nose maske za lice i zaštitne rukavice. Klijentima koji pokazuju simptome specifične za COVID 19, uključujući povećanu telesnu temperaturu (iznad 38°C), kašalj i poteškoće prilikom disanja biće dozvoljeno da promene njihov termin za podnošenje zahteva, za drugi dan i biće im savetovano da potraže lekarski savet u najbližoj zdrastvenoj ustanovi po njihovom izboru.

  Pored navedenih sigurnosnih mera , molimo Vas imajte na umu da :

  1. Samo određeni broj klijenata je dozvoljen u Aplikacionom centru u isto vreme .
  2. Klijenti moraju da drže rastojanje od 2 m

  Hvala na razumevanju

 • 20.03.2020.: Privremeno zatvaranje VFS viza centra za sve aplikacije

  Zbog ulaznih restrikcija u Norveškoj više neće biti moguće podnošenje aplikacija za šengen vize i boravišne dozvole u VFS centru za aplikacije. Ova mera je privremena. Sve dalje promene biće objavljene na sajtu Ambasade Norveške u Turskoj.

  Važna informacija : Zbog trenutne situacije ambasada je privremeno onemogućena da vrati pasoše podnosiocima koji su svoje zahteve već podneli.

 • 16.03.2020.: Restriktivne mere za ulazak u Norvešku

  Norveška vlada je uvela strogu zabranu ulaska u Norvešku, zbog širenje Korona virusa. Kao rezultat te zabrane, stranci koji nemaju validnu boravišnu dozvolu za Norvešku, biće vraćeni sa granice i biće im zabranjen ulaz u Norvešku.

  Vize za posetu Norveškoj neće se izdavati do daljnjeg.

  Za više informacija posetite:

  Privremeno zatvaranje VFS viza centra za aplikacije za kratkoročne vize

  Zbog ulaznih restrikcija u Norvešku neće biti moguće podnošenje aplikacija za šengen vize u VFS centru za aplikacije. VFS centri i dalje biće otvoreni za podnošenje boravišnih dozvola za Norvešku.

 • COVID-19-virus

  Zabrana putovanja u Norvešku

  Primenjuje Norveški Direktorat za zdravlje od četvrtka 12. Marta, do četvrtka 26. Marta.

  Kako bi se sprecilo dalje širenje virusa COVID-19, Norveški direktorat za zdravlje, u skladu sa Aktom kontrole objavljuje odluku:

  Onima koji nisu iz Nordijskih zemalja, biće zabranjen ulazak u Norvešku I biće vraćeni u svoju matičnu državu, ili će biti dve nedelje u karantinu prilikom ulaska u Norvešku. Odluka će se sprovoditi bez obzira na simptome. Primenjuje se retroaktivno od 27. Februara.

  Norveška Imigraciona služba je izdala instrukcije da sve aplikacije za vizu koje podnose osobe iz zaraženih područja moraju biti odbijene. To uključuje Kinu ( Hubei provinciju) i Iran. Za više detalja i informacija, posetite sajt: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/omrader-med-vedvarende-spredning-av-koronaviruset-coronaviruset/

 • Čuvajte se lažnih prijava za posao. Za više detalja kliknite ovde

Onlajn portal za vizne prijave

Klikni ovde

Pregled naknada za vize

Klikni ovde

Zakaži sastanak

Schedule an appointment icon

Zakaži sastanak u Centru za podnošenje zahteva za vizu

Klikni ovde

Prati svoju prijavu

Track your application icon

Ako ste već predali Vaš zahtev u Centar za podnošenje zahteva za vizu, saznajte status Vaše prijave.


Klikni ovde

Generalne informacije

Norveški centar za podnošenje prijave za vizu

Pronađite Vama najbliži Centar za podnošenje zahteva za vizu. Izaberite Vaš grad ispod.

Vesti i obaveštenja

VFS Norveški Aplikacioni centar u Beogradu/ Srbija se ponovo otvara...

Published on 18 June 2020

20.03.2020.: Privremeno zatvaranje VFS viza centra za sve...

Published on 24 March 2020

Pročitaj više