Truck
Преместихме
се

Български Визов Център, Истанбул/Турция

се премести
Hacıahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. No:27 (Elysium Soul)
Beyoğlu-İstanbul 34440
от 14 Май 2019
Преместихме се
Български Визов Център, Истанбул/Турция
се премести
Hacıahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. No:27 (Elysium Soul)
Beyoğlu-İstanbul 34440
от 14 Май 2019
HOME I Български I English I Türkçe
Кандидатствайте
за Българска Виза
от
Турция

ВЪВЕДЕНИЕ

Генерално Консулство/Посолство на България в Турция обявява с удоволствие откриването на Центровете за Кандидатстване за Визи в Истанбул Европейска и Азитска част, Анкара, Бурса, Одрин, Измир и Газиантеп. Сайтът предоставя информация на турските граждани за приложимите процедури за получаване на Българска виза за посещения в България която не надхвърля 90 дни. За визи над 90 дни е нужно да се обърнете към Генералното Българско Консулство в Истанбул или Посолството на Република България в Анкара. Този сайт, заедно с полезната и друга информация, Ви предоставя информация и за процеса за даване и получаване на заявление за вашата виза.

Заявленията за виза, по посочената процедура се правят в Центровете за Визови Заявления в Турция. Всички заявления приети от страна на Центъра за Визови Заявления ще се пренасочат към Българското Консулство/Посолство в Турция за оценка и решение. Служителите на Центъра за Визови Заявления нямат никакво въздействие върху решението за виза на Българското Консулство/Посолство в Турция.

За лицата кандидати

Офисите за кандидатстване за визи в гр. Истанбул приемат молби на апликанти само които пребивават в област Истанбул, Чанаккале, Коджаели, Сакария.

Офисите за кандидатстване за визи в гр. Анкара и гр. Газиантеп приемат молби на апликанти, които пребивават в Адана, Адъйман, Ардахан, Афйон, Аъръ, Амасия, Анкара, Анталия, Артвин, Аксарай, Байбурт, Батман, Бартин, Бингьол, Битлис, Болу, Бурдур, Чанкъръ, Чорум, Диарбекир, Дюздже, Елазъ, Ерзинджан, Ерзурум, Ескишехир, Газиантеп, Гиресун, Гюмюшане, Хаккари, Хатай, Испарта, Ичел(Мерсин), Иидър, Караман, Карс, Кастамону, Кайсери, Карабюк, Къркларели, Кършехир, Къръккале, Килис, Кония, Кутахия, Малатия, Кахраманмараш, Мардин, Муш, Невшехир, Нйиде, Орду, Османие, Ризе, Самсун, Сиирт, Синоп, Сивас, Шърнак, Токат, Трабзон, Тунжели, Шанлъурфа, Ушак, Ван, Йозгат и Зонгулдак.

Офисът за кандидатстване за визи в гр. Одрин приема молби на апликанти, които пребивават в Одрин и областите Енез, Хавса, Ипсала, Кешан, Лалапаша, Мерич, Сулоулу, Узункопру; Текирда и областите Черкезкьой, Чорлу, Хайраболу, Малкара, Мармараерелиси, Муратлъ, Сарай, Шаркьой; Киркарели и областите Бабаески, Демиркьой, Кофджас, Люлебургаз, Пехливанкьой, Визе.

Офисите ни за кандидатстване за визи в гр. Бурса и гр. Измир приемат молби на апликанти само които пребивават в областите: Бурса, Балъкесир, Биледжик, Мугла, Денизли, Айдън, Маниса, Измир и Ялова.

На лицата, които желаят да кандидатстват за виза, се препоръчва внимателно да прочетат дадената информация в този сайт. Информацията и инструкциите, съдържащи се в този сайт ще Ви спомогнат за правилно и пълно попълване на вашите документи. Тази информация ще намали рисковете на непълно попълване и удължаване на срока за получаване на виза.

Българското Посолство / Генерално Консулство ако счете за необходимо има право да поиска допълнителни документи, да повика отново заявителя на среща, и без обяснение на заявителя да откаже визата. Във всеки случай, визовата такса, таксата за обслужване и всички опционални такси не се възстановяват на заявителя.


Процес на кандидатстването за Виза
Период на Визова оценка:

Заявлението за издаване на виза е нужно да се направи не по-късно 15 дни преди посещението, и в срок не повече от три месеца преди планираното посещение. В зависимост от сезона и натоварването срокът за оценка е приблизително 14 работни дни.

Моля имайте предвид че Посолството / Консолството приема лимитиран брой молби за виза. Поради тази причина моля организирайте датите на вашето пътуване предварително, защото поради натоварен сезон на работа може да има разминаване на датите на които искате да пътувате и датите на които може да получите час за подаване на молба за виза в Посолството / Консолството. Получаване на резултат за подадена молба за виза в зависимост от сезона и натоварването срокът за оценка е 14 работни дни..

1. стъпка Преди заявлението трябва да е ясна целта на посещение; по време на процеса ние ще ви помогнем, но не забравяйте, че не сме упълномощени за помощ при избор на категория виза и нямаме право на съвети или обяснителни бележки. Нашата мисия е предимно на административно основа, и нямаме право да се изразяваме на теми като получаване или не на визата, срока за който може да се получи които са изцяло в прерогативите на Българското посолство. Вижте частта "Информация за виза" на този сайт и прегледайте детайлите на категорията на визата, която искате да получите, като тук можете да видите подробностите и актуалните такси, необходимата документация, заявлението за виза, снимки, функции и много повече.
2. стъпка Посещение Центъра за визови заявления: Може да посетите Центъра за Виза Заявления в рамките на работното време на офисът ни в който град се намирате. Информация за работното време на офисите, както и часовете за приемане на заявления и получаване на паспорти,  може да видите като кликнете върху “ Свържете се с нас “.
3. стъпка Подаване на заявлението за виза : Посетете Центъра за подаване на заявления за визи в рамките на работното време като заедно с необходимите придружаващи документи представете и попълненото от Ваша страна Заявление за Издаване на Виза.
4. стъпка Плащане на виза таксата :Служителят на Центъра за подаване на заявления за визи ще Ви уведоми за общата сума, която ще трябва да заплатите в евро (виза такса + такса за обслужване) и при условие че заявителят иска да избере допълнителни услуги, куриера за доставка се плаща в евро, снимките и фотокопирането в Турски Лири и за всички направени в центъра плащания ще се получи разписка.

Следи за кандидатстването си
След предоставяне на документите за заявление за виза във Визовия Център с уникалният за всеки кандидат VAC референтен номер и датата Ви на раждане, онлайн може да проследите вашето заявление. Референтният номер VAC се намира върху документа-фактура, който Ви предоставя служителят в контролния център по време на подаване на заявлението за виза.

За проследяване на вашето заявление онлайн, кликнете тук.
търсене
     
 
   cilck тук   
Search