Top Button

Hoe visum aanvragen

Het Russische visumcentrum biedt twee mogelijkheden tot het aanvragen van het visum:

 1. Persoonlijk (Brussels en Antwerpen);
 2. Via de post (enkel in Antwerpen).
 • Visa Icon

  Selecteer het visum type

  Bekijk de visum vereisten om uit te vinden welk VISA TYPE U nodig heeft afhankelijk van het doel van uw reis.

  • Toeristenvisum - Voor applicanten met toeristisch doel
  • Zakenvisum – Voor zaken, commercieel, en technische ondersteuning.
  • Humanitair visum – Voor sociale, wetenschappelijke, culturele, sport en jeugdverenigingen.
  • Prive visum – Voor Prive bezoek (kinderen en echtgenoten); dringend medische behandelingen, ofwel als een uitkom van een serieuze ziekte of overlijding van een familielid.
  • Werkvisum – Voor officiele werkgelegenheid bij Russiche bedrijven
  • Studentenvisum – Voor educatieve doelen.
  • Transitvisum - Voor de doeleinden van het trajecteren door de Russische Federatie of voor een korte periode door het eigendom van de Russische Federatie.


   Voor aanvraag, aub, weet heel zeker over uw doel van bezoek. Het Russische visumcentrum is hier om u te assisteren en te helpen met uw visum aanvraag,maar het visumcentrum is niet toegelaten om uw te adviseren of te begeleiden om een visum doeleind te kiezen.

 • Online Form Icon

  Applicatie online invullen

  Vervolledig uw visumaanvraagformulier op de website van de consulaire afdeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie https://visa.kdmid.ru/ .

  Het visumaanvraagformulier zal bewaard worden voor 30 dagen van op het moment van de laatste bewaring. Alle Velden in het applicatieformulier zijn verplicht om in te vullen. Alle ingegeven informatie in het applicatieformulier moeten correct en volledig zijn. Kies “Visum applicatiecentrum VFS Antwerpen” als uw visumapplicatiecentrum op de laatste vraag van uw applicatieformulier. Eens klaar, druk af en teken uw applicatieformulier.

  Afgedrukte applicatieformulieren zonder handtekeningen en datum tellen niet mee. Handgeschreven applicatieformulieren worden niet aanvaard. Enige valse informatie kan naar uw visumapplicatie weigering leiden.

  Voorbeeld: Visa Application Centre VFS (ANTWERP)

 • Documents Icon

  Documenten voorbereiden

  Verzamel alle benodigde documenten zoals vermeld in de visumapplicatie checklist van uw visum type. Lees aandachtig de vereisten in de visumchecklist voor aleerst het verzenden van uw applicatie. Visachecklists(puntenlijst) zijn verkrijgbaar om te downloaden.

 • Currency Icon

  Betaling (enkel voor aanvragen via de post)

  Lees meer over visum tarieven, verwerktijd en betalingsgegevens om verder te gaan met uw visumapplicatie per post. Alle applicanten MOETEN betaling correct uitvoeren naar gelang tarief en vergezellen met het betalingsbewijs samen en met de applicatie doorsturen. De betaling kan gebeuren met bank overschrijving.

  Gelieve geen contant geld in uw applicatie envelop te steken. VFS is niet aansprakelijk voor het verlies van contant geld. Hou er rekening mee dat de visumapplicaite niet zal verwerkt worden vooraleer het ontvangst van betaling. De betaling moet uitgevoerd worden naar begunstigde van VF Services Belgium.

  Print
  Partnering Governments. Providing Solutions.

  Bank

  IBAN

  BIC

  ING

  BE08 3630 3557 6913

  BBRUBEBB

  Gelieve uw VOORNAAM, FAMILIENAAM en uw applicatienummer in de mededeling van de betaling te vermelden. Uw applicatienummer vindt U terecht in de rechter bovenhoek van Uw online applicatie dat U op de website visa.kdmid.ru ingevuld heeft.

  Houd er rekening mee dat de verwerkingstijd begint vanaf de volgende werkdag na uw applicatie naar het Visumcentrum aangekomen is. Het Consulaat Generaal in Antwerpen kan extra documenten aanvragen voor de visum uitgeving,U uitnodigen voor een interview en de verwerkingstijd van uw visumaanvraag verlengen.

 • Post Icon

  Applicatie verzenden

  Controleer uw visumapplicatie en de vereiste documenten nogmaals. Stuur het afgedrukte en getekende visumformulier samen met de nodige documenten via post naar ENKEL het Visumcentrum VFS Antwerpen.

  VFS GLOBAL ANTWERPEN (Russia Visa Centre)
  3rd floor, Jan Van Rijswijcklaan 158, 2018 Antwerp

  Als het visumaanvraag niet verwerkt kan worden voor welke reden dan ook, zal uw paspoort en de vergezelde documenten bewaard worden bij het Visumcentrum voor niet langer dan 7 dagen na de datum van verwittiging van het Visumcentrum.

Previous Next

Visum persoonlijk aanvragen

 • visit

  Het doel van Uw reis

  Voordat u een visum aanvraagt, dient u te bedenken wat het 'doel van uw bezoek' is. Wij zijn er om u te helpen met het aanvraagproces, maar wij mogen u niet adviseren bij het kiezen van een visumcategorie. Ons werk is vooral administratief en wij hebben geen inspraak in de beslissing om al dan niet een visum aan u toe te kennen. Die beslissing ligt volledig in de handen van de ambassade van de Russische Federatie in het Koninkrijk België.

 • Visa

  Kies het visumtype

  Ga naar de koppeling “ Types visa”om te lezen wat een visum voor kort verblijf inhoudt.

 • Online form

  Vul het visumaanvraagformulier in

  Het aanvraagformulier voor alle nationaliteiten is beschikbaar op deze website onder Online aanvraagformulier’. Gelieve het aanvraagformulier uitsluitend online vanaf deze website in te vullen en af te drukken.

 • Appointment

  Maak een afspraak

  Nu kunt een afspraak maken om uw aanvraagformulier bij het visumcentrum in te leveren. U dient uw visumaanvraag niet meer dan 90 dagen voorafgaand aan uw reisdatum in te dienen.

  Vergeet niet de bevestiging van uw afspraak af te drukken en mee te brengen naar het visumcentrum

 • Application Centre

  Bezoek het visumcentrum

  Lever uw afgedrukte en ondertekende aanvraagformulier en alle aanvullende documenten in bij het centrum voor de aanvraag van Russische visa. Voor elke visumaanvraag moeten visumkosten worden betaald; het precieze bedrag is afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt. Let op: met de hand aangebrachte wijzigingen op het afgedrukte formulier zijn niet toegestaan.

Previous Next