Top Button

Turist

Prezentare generală

În cazul în care intrați în Federația Rusă în scop turistic este necesară obținerea unei vize de turist. Viza de turist poate avea o valabilitate de până la 30 de zile și poate fi emisă pentru intrare unică sau dublă. Datele de valabilitate a vizei vor corespunde cu datele menționate pe confirmarea statutului dvs. de turist.

Vă rugăm să faceți clic pe secțiunile de mai sus pentru a accesa informațiile necesare privind cererea dvs. pentru viză.

* Turiștii aflați la bordul navelor mari de croazieră au dreptul de a sta în Federația Rusă fără viză timp de până la 72 de ore cu condiția să stea la bordul navei sau pe un feribot, sau în cadrul definit de către programul grupului de vizită. Aceștia au dreptul să părăsească nava și să revină la bordul acesteia doar în cadrul unui grup organizat de turiști și în cadrul unui program bine definit. Având în vedere modificările din Legea federală „privind procedura de intrare și ieșire din Federația Rusă”, din 15 august 1996 № 114-FL intrată în vigoare începând cu 10 ianuarie 2003, atunci când călătoria se realizează la bordul unui nave scopul călătoriei trebuie să fie numai turistic. Vă rugăm să rețineți faptul că în cazul în care scopul călătoriei nu este turistic este necesară obținerea prealabilă a unei vize. Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați companiile care organizează excursiile de croazieră.

Taxe de viză

Împreună cu taxele pentru acordarea vizelor, există o taxa de servicii de 25 Euro (TVA inclus), aplicabil cererilor pentru viză.

Solicitanții vor plăti taxele de acordare a vizelor doar în numerar, atunci când se face depunerea cererii la Centrul de Vize.

Timp de procesare Regim fără vize (pentru cetățenii români și din UE)
viză cu intrare unică/dublă 
5-10 zile lucrătoare 41 $
1-3 zile lucrătoare 82 $

Toate plățile sunt acceptate în lei la cursul de schimb al Băncii Naționale a României.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că taxele pentru viză pot varia în funcție de naționalitate, durata vizei și timpul de procesare. Contactați Centrul de vize pentru Rusia pentru mai multe informații înainte să solicitați viza.

Pentru cetățenii din SUA timpul de procesare a vizelor va dura de la 7 până la 15 zile calendaristice, în funcție de categoria de viză și durata vizei.

Documente necesare

 1. Pașaportul actual, care trebuie să fie valabil pentru cel puțin șase luni de la data expirării vizei și care trebuie să aibă cel puțin 2 pagini goale, care nu trebuie să fie consecutive. De asemenea, trebuie depusă o copie a paginii pașaportului cu datele personale.
 2. Formularul de cerere pentru viză se completează și se imprimă de la visa.kdmid.ru. Vă rugăm să vă asigurați că datele de intrare și de ieșire, astfel cum sunt introduse în formularul de cerere, corespund cu sau se încadrează în termenul specificat în documentele justificative.
 3. O fotografie recentă tip pașaport lipită la locul indicat pe formularul de cerere. Fotografia trebuie să îndeplinească toate cerințele specificate.
 4. Un document de „Confirmare a statutului de turist” ștampilat și semnat de către persoana autorizată (agenția de turism sau hotel) din Rusia. Acestea pot fi obținute de la hotelul în care sunteți cazat sau de la un agent de turism aprobat care se ocupă de călătorii în Rusia și trebuie să fie valabile pentru întreaga durată a călătoriei dvs. Ștampila și toate informațiile trebuie să fie ușor de citit.

  Notă: Obțineți mai multe informații despre confirmare, a se vedea probele și verificați operator de turism inregistrare – click aici.

 5. Poliță de asigurare pentru întreaga perioadă a șederii în Rusia. Polița de asigurare trebuie să prezinte numele titularului, valabilitatea pentru durata călătoriei, și trebuie să indice acoperirea zonei geografice la nivel global/inclusiv Rusia, și să acopere cheltuielile medicale și de repatriere. Polița de asigurare trebuie să conțină un logo și o ștampilă a societății de asigurare, împreună cu titlul și semnătura asigurătorului. În cazul în care polița de asigurare nu conține niciun logo, nicio ștampilă sau semnătură, asigurarea trebuie să indice numele și datele de contact ale asigurătorului.
 6. Observație: Viza de turist se eliberează în conformitate cu datele specificate în confirmare și poate fi emisă pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Vă rugăm să vă asigurați că datele de intrare și de ieșire, astfel cum sunt introduse în formularul de cerere, corespund cu sau se încadrează în termenul specificat în documentele justificative.

  Observație: Ambasada Federației Ruse sau Consulatul General al Federației Ruse au dreptul de a solicita documente suplimentare în timpul procesării cererii de viză sau de a-l invita pe solicitant să urmeze un interviu.

  În cazul în care solicitantul nu este cetățean din România acesta trebuie să furnizeze, în plus față de documentele menționate anterior, următoarele:

 1. Permis românesc de ședere valabil până la 90 de zile (aplicabil pentru următorii cetățeni din: Albania, Bahrain, Venezuela, Haiti, Egipt, Irlanda, Lesotho, Libia, Macedonia, Mali, Mexic, Noua Zeelandă, Emiratele Arabe Unite, Oman, Republica Coreea, Arabia Saudită, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Sierra Leone, Guineea Ecuatorială, Republica Africa de Sud, Japonia)
 2. În funcție de legislația națională următoarele documente pot fi furnizate ca o dovadă a unei perioade de ședere în România de 90 de zile: viza de studii/muncă, permis de muncă, permis de ședere temporară, permis de ședere.

 3. Permis de ședere permanentă în România sau alt document similar pentru cetățenii din următoarele țări: Algeria, Angola, Afganistan, Bangladesh, Georgia, India, Irak, Iran, China, Coreea de Nord, Nepal, Nigeria, Pakistan, Rwanda, Siria, Somalia, Turcia, Ciad, Sri Lanka, Etiopia.

Foto Specificații

Photo

Notă: Fotografiile depuse trebuie să îndeplinească prezentele specificații.

Vă rugăm să furnizați o fotografie recentă (care să nu fie mai veche de 6 luni) cu dvs. Fotografiile trebuie să fie:

 • 3,5 x 4,5 cm pe fond deschis (alb sau aproape alb) astfel încât trăsăturile să poată fi distinse cu ușurință și să contrasteze față de fundal.
 • Calitate clară a pozei, cu focalizare a feței.
 • Imprimată pe hârtie fotografică normală (camera print).
 • Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari de soare, pălărie/șapcă sau alte elemente care să acopere capul, exceptând situația în care religia sau originea etnică impune purtarea unor astfel de elemente).
 • Vă rugăm să lipiți Fotografia pe Formularul de solicitare a vizei.

Notă:Vă rugăm să respectați cu strictețe aceste instrucțiuni. Dacă fotografiile prezentate de dvs. nu îndeplinesc aceste cerințe solicitarea pentru viză va fi considerată incompletă.

Timp de procesare

Timpul de procesare poate varia de la o solicitare la alta și este la propria discreție a Consulatului Rus.

 • Cererile obișnuite depuse la Centrul de vize necesită un timp de procesare de minim 5 zile lucrătoare.
 • Intrare unică - 3 zile lucrătoare (doar în scopuri turistice)
 • Intrare dublă - 3 zile lucrătoare (doar în scopuri turistice)
 • Cererile pot fi colectate numai în timpul programului de colectare a pașaportului.
 • Pentru cetățenii din Australia, Turkmenistan și Israel, timpul de procesare a vizelor va dura între 10 și 15 de zile calendaristice (în condiții normale), cu excepția cazului în care au permis de ședere sau viză de muncă/student pe termen lung pentru România pentru o perioadă mai mare de 90 de zile.

  Pentru cetățenii din SUA timpul de procesare a vizelor va dura de la 7 până la 10 zile calendaristice, în funcție de categoria de viză și durata vizei.

 • Pentru cetățenii UE care solicită viză cu intrare unică sau dublă cu scrisoare de invitație care conține Număr fiscal individual (ИНН) timpul de procesare a vizelor este de minimum 5 zile lucrătoare.
 • Pentru cetățenii UE care aplică pentru vize de afaceri sau umanitare cu intrări multiple cu scrisoarea de invitație care conține Numărul fiscal individual (ИНН) timpul de procesare a vizelor este de cel puțin 10 zile lucrătoare. De asemenea, solicitanții ar trebui să aibă viză rusă unică sau dublă în decursul ultimului an, fără de care nu poate aplica pentru obținerea unei vize cu intrări multiple.
 • Pentru Solicitanții care doresc să călătorească în unele părți din Caucazul de Nord timpul de procesare a vizelor este de până la 10 zile lucrătoare.

Exemplu de durată de procesare a vizelor:

În cazul în care cererea este depusă luni, pentru procesare normală, pașaportul va fi gata de ridicare abia lunea următoare.

Trebuie să luați în considerare că Centrul de vize pentru Rusia nu este implicat în procesul de evaluare a cererilor pentru viză, sau de aprobare sau refuzare a acestora. Evaluarea cererilor pentru viză se efectuează doar de Consulatul Rus, iar acordarea sau refuzul vizelor pentru Rusia se află la propria discreție a acestuia.

Timpul de procesare pentru vize este doar o perioadă estimată. Timpul de procesare se bazează pe informațiile deținute de și experiența Ambasadei/Consulatelor/Cancelariei Rusiei din București și Constanța.

Procesarea cererii dvs. este supusă procedurilor și calendarelor consulatelor rusești, asupra cărora nu avem niciun control.

Vă rugăm să rețineți că valabilitatea vizei va corespunde cu datele specificate în invitație.

Formular

Formularul de solicitare a vizei

Formularul de solicitare a vizei de la cetățenii din Marea Britanie, SUA, Canada și Georgia trebuie imprimat în două pagini, iar pentru celelalte naționalități într-o pagină. Începând cu data de 15 iunie 2012 cererile pentru cetățenii din Australia vor fi imprimate tot în două pagini. Solicitanții fără cetățenie sau naționalitate trebuie să selecteze „Fără cetăţenie” din lista de naționalități din formularul de cerere a vizei și trebuie să aibă o singură pagină atunci când se tipărește. Asigurați-vă că veți completa formularul de cerere răspunzând la toate întrebările, întrucât orice formular incomplet ar putea fi returnate de către Consulat. De asemenea, vă rugăm să faceți setările de imprimare necesare pe computer pentru a vă asigura că formularul de solicitare are toate cadrele și chenarele necesare și că informațiile se pot vedea în mod corespunzător.

Vă rugăm să vă asigurați că specificați la care Ambasadă, Consulat al Rusiei sau Centru de vize pentru Rusia intenționați să aplicați pentru viză. Cererea dvs. se va trimite la autoritatea selectată în vederea luării unei decizii cu privire la solicitarea dvs. Dacă nu procedați astfel este posibil să vi se solicite să completați un nou formular de solicitare.

După ce ați completat formularul de solicitare a vizei vă rugăm să-l imprimați, să-l semnați și să-l depuneți la Centrul de depunere a solicitărilor pentru vize, împreună cu toate documentele justificative, plățile necesare și cu pașaportul. Dorim să vă asigurăm că acordăm o grijă deosebită în gestionarea datelor dvs. personale. Prin trimiterea comenzii, confirmați că ați acceptat Termenii și Condițiile noastre. Pentru formularul online vă rugăm să faceți Clic aici.

Comanda dvs. și contractul de vânzare rezultat între noi și dvs. va include versiunea actuală a termenilor și condițiilor noastre (Precizări legale) și avizul privind protecția datelor (Politică privind confidențialitatea).